Ouders

Update 19-09-2018

Studiefinanciering: hoe werkt het?

 

Uw kind doet dit jaar eindexamen. Een spannend jaar, waarin ook vooruit gekeken wordt naar het jaar erna. Het jaar waarin uw kind waarschijnlijk gaat studeren aan een hogeschool of universiteit!

Er komt dan veel op u af. Een studie kiezen, wel of niet op kamers. En hoe gaan we die studie financieren? Hoe zit dat eigenlijk met de studiefinanciering tegenwoordig? Is dat allemaal ‘leenstelsel’ geworden? Krijgt uw kind nog een bijdrage van de overheid of moet u als ouder de studie zelf betalen?

Het is verstandig op tijd te kijken naar de financiële gevolgen van studeren. Om u van alle informatie te voorzien, organiseert de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) een webinar op donderdag 4 oktober om 19.30 uur. Een webinar is een voorlichting die u thuis achter de computer kunt bekijken. In de uitzending van ongeveer drie kwartier krijgt u alle informatie over de (toekomstige) studiefinanciering van uw kind. Tijdens de uitzending heeft u gelegenheid vragen te stellen aan medewerkers van DUO.

Voor dit webinar hoeft u niets op uw computer te installeren. Alleen inschrijven met uw e-mailadres is voldoende.

Als u alles wilt weten over de studiefinanciering van uw kind, schrijft u zich dan hier in voor het webinar.

Mocht de bovenstaande link niet werken, kopieer dan de volgende link en plak deze in uw browser: https://duo.nl/webinar.

Welkom op het portaal van het Lorentz Casimir Lyceum.

Op het Lorentz Casimir Lyceum gaan we steeds meer digitaal werken. We gaan daar deze portal voor gebruiken. Onder het kopje Ouders vind je alle informatie die voor ouders van belang kunnen zijn. Op dit moment is de informatie nog openbaar, maar in de toekomst zullen we deze informatie achter een login plaatsen.